Repair Cafe Eeklo op zaterdag 23 juni

Standaard
Kapot materiaal? Te verstellen kleren of kransen? Mankement aan fiets? Repair Café Eeklo herstelt!

Op zaterdag 23 juni vindt de 25steeditie van Repair Eeklo plaats in Wijkcentrum De Kring, Zuidmoerstraat 136/8 in Eeklo. Het is de laatste bijeenkomst voor de zomermaanden (in juli en augustus is er geen Repair Café) en hierop zullen ook de fietsherstellers aanwezig zijn.

Sinds de start van Repair Café Eeklo, eind 2014, zijn er 24 samenkomsten geweest en groeit zowel het aantal bezoekers als de medewerkersploeg aan. Van de 900 aangeboden voorwerpen, kleren, kransen en fietsen werd 55% hersteld, 65% van de bezoekers kwam uit Eeklo, 35% van verder.

Repair Café Eeklo kan niet alleen rekenen op ploeg gemotiveerde vrijwilligers om kapot materiaal te herstellers, bezoekers te ontvangen en de organisatie draaiende te houden, maar is er ook in geslaagd om een zeer diverse groep mensen samen te brengen. Door de goede samenwerking met het plaatselijke Opvangcentrum zijn er op elke bijeenkomst ook bewoners die meehelpen als reparateur. Dit is niet alleen een een verrijking op het vlak van integratie en communicatie, maar ook op technisch gebied, waar iedereen van elkaar leert en constructief samenwerkt.

En ook bij de bezoekers is er een groeiend bewustzijn over de waarde van herstellen. Het heeft immers niet alleen financiële voordelen, het draagt ook bij aan het verkleinen van de afvalberg. Alle soorten (elektrisch) materiaal, kledij, textiel, kransen en fietsen kunnen vanaf 9.30 uur aangeboden worden. Na registratie aan het onthaal wordt iedereen, in volgorde van aankomst en naar gelang het te herstellen voorwerp, doorverwezen naar een reparateur. Na 11.45 uur worden geen voorwerpen meer aanvaard.

De reparateurs kijken het toestel na, herstellen waar mogelijk of geven advies. Wie weet welk onderdeel stuk is, kan alvast een vervangstuk meebrengen. Als dat niet het geval is, is dat geen probleem, de herstellers zoeken het voor je uit. Ook voor kledij, textiel en kransen ben je op Repair Café aan het juiste adres. Zomen in- of uitleggen, knopen aannaaien, knoopsgaten herstellen, ritsen vervangen, parels rijgen en slotjes vervangen, …het kan allemaal. Wie een rits wil laten inzetten, haalt liefst de oude er reeds uit en brengt een passende nieuwe mee.

Alle medewerkers van Repair Café Eeklo zetten zich vrijwilliger en gratis in. Naast de reparateurs (elektro, algemeen, computers, fietsen, kledij, …) zijn er ook vrijwilligers voor de algemene werking (onthaal, bar, registratie, …). Wie graag wil meewerken is welkom om het team te versterken en kan zich melden op deverstelling@gmail.com. Ook (amateur) fotografen zijn welkom.

Repair Café Eeklo wordt georganiseerd door v.z.w. De Verstelling.

Contact

Vind de weg

Gezocht

Volgende sessies Repair Café Eeklo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s